Компании

все компании

"Кредмаш" має намір направити отриманий прибуток у 29,52 млн грн на покриття збитків, завданих ракетним обстрілом

18 жовтня 2022 року, 18:03
Кременчуцький завод дорожніх машин ("Кредмаш", Полтавська обл.) має намір залишити нерозподіленим отриманий у 2021 році чистий прибуток у розмірі 29,52 млн грн для подальшого використання на покриття збитків, завданих ракетним обстрілом підприємства.

Згідно з опублікованим у системі розкриття інформації НКЦПФР у вівторок порядку денному зборів акціонерів компанії 7 грудня, відповідне питання внесено на розгляд акціонерів.
"Дивіденди за підсумками роботи за 2021 рік не нараховуватимуть і не виплачуватимуть", - йдеться у проекті рішення зборів.

Як повідомлялося, 26 червня внаслідок ворожого ракетного обстрілу Кременчука частково зруйновано промислові об'єкти заводу, після чого було розпочато заходи щодо оцінки завданих збитків.
"У зв'язку з руйнуванням частини основного складального цеху (…) виробнича діяльність підприємства значно ускладнюється", - наголошується у звіті підприємства за перше півроку поточного року.

За підсумками 2020 року з 69 млн. грн. чистого прибутку завод виплачував дивіденди у розмірі 70 грн. на одну акцію (номіналом 25 грн.).

"Кредмаш" спеціалізується на розробці та виготовленні асфальтозмішувальних установок, запасних частин до будівельної та дорожньої техніки, автоцистерн, автобітумовозів, чавунного та сталевого лиття, товарів народного споживання. 2021 року реалізував продукцію на 1,2 млрд грн.

За даними НКЦПФР на четвертий квартал 2021 року, великими акціонерами АТ є голова наглядової ради-президент Микола Данилейко (15,97% акцій), голова правління Олександр Тверезий (понад 10,2%), а також ТОВ "Євроавтоматизація" (понад 9,6 %) та "КДМ Інвест" (9,8%).




Просмотров: 299
Другие новости