Компании

все компании

Економіка США неминуче впаде в рецесію протягом 12 місяців - прогноз

18 жовтня 2022 року, 12:10
Відповідно до цього прогнозу, ймовірність рецесії оцінюється в 100%, що пов'язано із стійко високою інфляцією, яка перебуває на максимумі за кілька десятиліть, посиленням грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС) США та зростаючою геополітичною напруженістю.

Новий прогноз опубліковано через тиждень після того, як президент США Джо Байден висловив думку про те, що рецесія в американській економіці є малоймовірною, пише The New York Post.

Попередній прогноз Bloomberg передбачав ймовірність рецесії 65%. Модель, використана економістами для створення прогнозу, включає 13 макроекономічних та фінансових індикаторів для оцінки перспектив спаду в економіці в період від місяця до двох років.

При цьому ймовірність рецесії протягом коротшого терміну - наступних 10 місяців - підскочила до 25% з нуля.

Побоювання масштабної рецесії посилилися протягом останніх місяців на тлі активного підвищення ключової ставки ФРС в умовах високих споживчих цін. Інвестори вважають, що Федрезерв може дуже посилити монетарну політику у відповідь на динаміку інфляції, що введе економіку США в затяжну рецесію.

ФРС підвищувала ставку на 75 базисних пунктів на кожному з трьох засідань, при цьому експерти чекають від регулятора ще одного масштабного підвищення на засіданні в листопаді.

Незважаючи на зростання ставок, інфляція у вересні становила 8,2% у річному вираженні. Показник сповільнився порівняно з попереднім місяцем і став мінімальним за сім місяців, проте перевищив очікування аналітиків.

По материалам: The New York Post





Просмотров: 220
Другие новости