Компании

все компании

Енергетики Таджикистану закликали населення економити електрику до весни

16 жовтня 2022 року, 12:14
Таджицький національний енергетичний холдинг "Барки точик" закликав населення раціонально використовувати електроенергію в осінньо-зимовий період на тлі зниження вироблення електроенергії з водних ресурсів.
         
"Компанія та акціонерне товариство "Мережі розподілу електроенергії" ніколи не були прихильниками обмеження подачі електроенергії та залишення людей без електроенергії. Проте ситуація сьогодні вимагає цього. Виходячи з цього, просимо всіх вас економно та раціонально використовувати електроенергію на роботі та у своїх будинках, робити внесок в електропостачання країни в зимову пору року", - йдеться у зверненні компанії.
            
За її даними, з настанням осінньо-зимового сезону та зменшення водних ресурсів у басейні формування річки Вахш, а також збільшення з кожним роком потреб населення та соціально-економічної сфери виникає сезонна нестача електроенергії, що потребує реалізації заходів у напрямку бережливого використання енергетичних ресурсів. За оцінками фахівців галузі, цього року прогнозується сезонний брак електроенергії в обсязі понад 1 млрд кіловат-годин.
            
"В даний час водосховище Нурекської ГЕС заповнене водою до кінцевої точки. Слід зазначити, що потік річки Вахш у літній період становить у середньому 2000-2200 кубометрів за секунду, взимку цей показник дорівнює 150-200 кубометрам. У зв'язку з цим для виробництва електроенергії в зимовий період переважно використовується вода, накопичена у водосховищі", - заявив енергохолдинг.
            
З урахуванням прогнозу сезонної нестачі електроенергії існує ймовірність того, що до весни в енергосистемі не вистачатиме водних ресурсів.




Просмотров: 376
Другие новости