Компании

все компании

Економіка Сінгапуру збільшилася на 4,4%

14 жовтня 2022 року, 15:17
Економіка Сінгапуру у третьому кварталі збільшилася на 4,4% порівняно з тим самим періодом роком раніше, свідчать дані міністерства торгівлі та промисловості країни. Темпи зростання у липні-вересні сповільнилися порівняно з 4,5% у попередньому кварталі.

Аналітики, опитані Trading Economics, в середньому очікували зростання на 3,4%. У промисловому секторі зростання минулого кварталу склало 1,5%, значно сповільнившись порівняно з 5,7% у квітні-червні на тлі спаду виробництва електроніки та хімічної продукції. Будівельний сектор прискорив зростання до 3,9% з 1,5%, сфера послуг - до 6,1% з 4,8% у другому кварталі.

Тим часом ВВП Сінгапуру у третьому кварталі щодо попередніх трьох місяців піднявся на 1,5% після зниження на 0,2% кварталом раніше. Таким чином, економіці країни вдалося уникнути рецесії, що визначається падінням ВВП за підсумками двох кварталів поспіль. Уряд країни прогнозує у 2022 році збільшення економіки в діапазоні 3-4% проти раніше очікуваних 3-5% через посилення інфляції, високих процентних ставок та послаблення зовнішнього попиту.




Просмотров: 282
Другие новости