Компании

все компании

Долар США стабільний у парі з євро, зміцнюється до ієни та фунта

14 жовтня 2022 року, 11:37
Долар США стабільний у парі з євро, зміцнюється до ієни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона) додає в ході торгів 0,03%, ширший WSJ Dollar Index втрачає 0,02%. Опубліковані напередодні дані міністерства праці США показали слабше, ніж очікувалося, уповільнення інфляції.

Індекс CPI зріс у вересні на 8,2% щодо того ж місяця минулого року – мінімальними темпами за сім місяців. Експерти, опитані Trading Economics, в середньому прогнозували уповільнення інфляції до 8,1% із серпневих 8,3%. Тим часом базова інфляція, яка не враховує вартість продуктів харчування та енергоносіїв (індекс Core CPI) у вересні прискорилася до максимальних з серпня 1982 року 6,6% у річному вираженні з 6,3% місяцем раніше.

Опубліковані статдані зміцнили інвесторів на думці про те, що Федеральна резервна система (ФРС) продовжить швидке посилення грошово-кредитної політики. Тепер трейдери чекають різкого підйому ставки американським ЦП на кожному з двох засідань поточного року, зазначає агентство Bloomberg.

Пара євро/долар торгується на рівні $0,9781 порівняно $0,9780 на закриття попередньої сесії. Курс американської валюти щодо єни становить 147,45 єни проти 147,22 єни на закриття ринку у четвер.

Фунт подешевшав до $1,1322 у порівнянні з $1,1331 напередодні. Міністр фінансів Великобританії Квазі Квартенг залишив Вашингтон, де він проводив зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ), на день раніше, ніж планувалося. Експерти вважають, що він може відмовитися від частини заходів щодо зниження податків, оголошених ним раніше, щоб не допустити економічної кризи в країні, пише газета Financial Times. Джерела газети зазначають, що МВФ та міністри фінансів деяких інших країн рекомендували йому швидко відмовитися від планів зниження податків, щоб уникнути фінансових проблем в економіці.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 206
Другие новости