Компании

все компании

Ціни у гривневому еквіваленті на котеджі у Києві зросли на 75% - експерт

13 жовтня 2022 року, 12:27
Попит на таунхауси та котеджі у Києві у вересні скоротився на 60-100% з початку року, при цьому ціни у гривневому еквіваленті зросли на 75%, повідомив директор консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктор Коваленко.

Згідно з дослідженням компанії, оприлюдненим інтернет-порталом zagorodna.com, на вартість квадратного метра в заміській нерухомості вплинуло зростання курсу долара та збільшення вартості будівельних матеріалів на 50%.

Найбільше середня ціна у січні-вересні зросла у Солом'янському районі – на 89,8% (до 50,4 тис. грн/кв. м). У Голосіївському районі ціна квадратного метра зросла у середньому на 75% (до 76,3 тис. грн/кв. м), у Подільському – на 67% (до 91 тис. грн/кв. м).

За даними компанії, за дев'ять місяців 2022 року на ринку заміської нерухомості Києва з'явилися два нові проєкти, тоді як за аналогічний період минулого року пропозиція зросла на 16 нових проєктів.

Водночас у Києві заморожено будівництво на дев'яти майданчиках, що становить близько третини від сумарної кількості котеджних селищ, що будуються і проєктуються, зазначається в дослідженні.

Згідно з опитаними компанією забудовником заміської нерухомості, попит на такий вид житла суттєво скоротився, проте девелопери повідомляють про наявність відкладеного попиту.

"Попит у котеджних містечках Києва, за словами експертів, знизився на 60-100% з початку війни, але він поступово відновлюється. Саме воєнні дії в Києві та околицях, "прильоти" вплинули і впливають на падіння попиту в таунхаусах та котеджах у Києві" , – пояснив Коваленко.

По материалам: https://www.zagorodna.com





Просмотров: 215
Другие новости