Компании

все компании

Україна отримала 100 додаткових базових квот ЄКМТ

12 жовтня 2022 року, 16:50
Україна отримала 100 додаткових базових квот ЄКМТ (Європейської конференції міністрів транспорту), в результаті обсяг квот на 2023 рік на 27% більший, ніж на 2022 рік.

Як повідомляється на сторінці Міністерства інфраструктури України у фейсбуці у середу, ці квоти дадуть змогу безперешкодно виконувати перевезення вантажів автомобілями територіями країн-учасниць системи багатосторонньої квоти дозволів ЄКМТ.

"Усього на наступний рік Україна матиме 475 базових квот. Це на 27% більше, ніж ми мали у 2022 році та протягом кількох останніх років. Таке рішення остаточно було ухвалено напередодні Групою з автомобільного транспорту Міжнародного транспортного форуму у Парижі. Додаткові квоти дозволять покращити експортну спроможність України і дадуть можливість зберегти стабільні ланцюги постачання товарів між нашою країною і країнами-учасницями ЄКМТ", - наголосили в міністерстві.

У Мінінфраструктури також нагадали, що раніше цього року Україна уклала з ЄС угоду про "транспортний безвіз", що дає змогу без спеціальних дозволів здійснювати лише двосторонні й транзитні перевезення до 27 європейських країн.

Дозволи ЄКМТ потрібні перевізникам, що здійснюють рейси до 52 країн-учасниць ЄКМТ, і дають змогу робити не лише двосторонні й транзитні перевезення вантажів, а й їх транспортування з/до третіх країн.

Прийом електронних анкет від автомобільних перевізників на участь у конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ на 2023 рік триває з 1 до 31 жовтня. Цьогоріч уперше конкурс пройде через електронну систему "Шлях".


теги: квота, ЄКМТ



Просмотров: 335
Другие новости