Компании

все компании

Toyota Motor розпочала виробництво автомобілів на новому заводі в М'янмі

12 жовтня 2022 року, 15:03
Спочатку підприємство мало розпочати роботу в лютому 2021 року, проте проект було поставлено на паузу після військового перевороту в країні, що стався того ж місяця.

Тоді керівництво Toyota заявило, що відкладає відкриття заводу через політичні зміни та пандемію COVID-19. Але тепер ситуація у М'янмі стала стабільнішою.

Прес-секретар японського автовиробника Шино Ямада повідомила у середу, що Toyota у вересні почала збирати по одному-два автомобілі на день на заводі в Янгоні. Іноземні компанії зробили різні кроки після зміни влади у М'янмі.

За даними Світового банку, на початок цього року близько двох десятків великих іноземних компаній вирішили призупинити свою діяльність у країні, до них увійшли нафтові гіганти Chevron і TotalEnergies, а також японський виробник пива Kirin Holdings.

Toyota також була включена до цього списку. Компанії, які призупинили свою діяльність, серед інших причин посилалися на тиск з боку акціонерів та погіршення ситуації з правами людини в країні. Тим часом, такі компанії, як мережа магазинів Hennes & Mauritz AB, заявили про намір продовжувати бізнес у М'янмі.

H&M нагадала, що багато місцевих жителів покладаються на міжнародні компанії щодо коштів до існування.

Прес-секретар Toyota заявила, що бізнес автовиробника у М'янмі, включаючи імпорт запчастин, виробництво та продаж, не пов'язаний безпосередньо з державними та військовими компаніями країни. Toyota вперше оголосила про плани будівництва заводу вартістю $53 млн в особливій економічній зоні Thilawa в Янгоні, найбільшому місті М'янми, у 2019 році. На той час компанія планувала випускати близько 2,5 тис. пікапів Hilux на рік.




Просмотров: 432
Другие новости