Компании

все компании

Курс долара знижується до євро, оновив максимум за 24 роки у парі з ієною

12 жовтня 2022 року, 10:48
Курс долара помірно знижується до євро, проте зростає до японської єни, оновлюючи максимальне значення за 24 роки.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), практично не змінюється вранці в середу, як і ширший WSJ Dollar.

Пара євро/долар до 8:52 кв торгується на рівні $0,9721 порівняно з $0,9707 на закриття сесії у вівторок, євро додає близько 0,1%.

Тим часом курс американської валюти до ієни зріс майже на 0,3% і становив 146,25 єни порівняно зі 145,86 єни напередодні. Це рекордний курс із серпня 1998 року. Востаннє ієна падала до 24-річного мінімуму наприкінці вересня, після чого міністерство фінансів Японії провело інтервенції на валютному ринку для підтримки нацвалюти.

Долар зміцнюється до ієни через різноспрямовані курси грошово-кредитної політики: поки Федрезерв активно підвищує відсоткові ставки, Банк Японії продовжує дотримуватися вкрай м'якої ДКП. Фунт подорожчав на 0,4% і становить $1,1012, порівняно з $1,0968 на закриття попередньої сесії.

Трейдери оцінюють суперечливі сигнали щодо програми екстреної купівлі держбондів Банку Англії. Голова британського ЦБ Ендрю Бейлі заявив, що регулятор завершить скупку бондів у п'ятницю, як було заплановано. "Суть інтервенцій для стабілізації фінансових ринків частково полягає в тому, що це є тимчасовим явищем", - сказав він.

Однак потім Financial Times написала з посиланням на три анонімні джерела, що ЦБ приватно натякнув представникам деяких банків про можливість продовження програми придбання облігацій, щоб захистити пенсійні фонди Великобританії від збитків.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 307
Другие новости