Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США помірковано підвищуються

12 жовтня 2022 року, 17:52
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси помірковано підвищуються в середу.

Індикатори S&P 500 та Nasdaq Composite знизилися у вівторок за підсумками п'ятої сесії поспіль, Dow Jones Industrial Average завершив торги у невеликому плюсі. Значення Nasdaq на закриття ринку було мінімальним із 28 липня 2020 року, зазначає Market Watch. Фондовий ринок США залишається під тиском у зв'язку з побоюваннями інвесторів, що зберігаються, що швидке посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) послабить економічну активність і корпоративні прибутки.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер у ході виступу в Економічному клубі Нью-Йорка висловила думку, що ФРС необхідно продовжувати підвищення базової процентної ставки, оскільки прогресу в ситуації з інфляцією практично немає. Местер повторила, що не очікує зниження базової ставки ФРС наступного року. Вона підкреслила, що цей прогноз заснований на її поточному розумінні економіки, і вона коригуватиме свої погляди на основі економічної та фінансової інформації, що надходить. Ціни виробників у США (індекс PPI) у вересні зросли на 8,5% у річному вираженні та на 0,4% щодо серпня. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували зростання першого показника на 8,4%, другого – на 0,2%. При цьому зростання у помісячному вираженні було відзначено вперше за три місяці.

Акції PepsiCo Inc. зміцнюються на 2,3%. Один з найбільших у світі виробників безалкогольних напоїв у третьому кварталі 2022 фінансового року збільшив виторг і скоригований прибуток сильніший за очікування ринку, а також покращив прогнози на поточний фінрок.

Американська Vista Equity Partners, що спеціалізується на прямих інвестиціях, купує постачальника послуг інформаційної безпеки KnowBe4 Inc. за $4,6 млрд. Акції KnowBe4 у ході попередніх торгів дорожчають на 12,5%. Ціна паперів Intel Corp. зростає на 0,5%.

Агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що компанія планує значно скоротити штат, під яке, ймовірно, підпадуть тисячі співробітників. Папери провідних служб замовлення таксі та доставки їжі до США підвищуються після падіння напередодні.

Акції Uber Technologies зростають на 1,7%, Lyft Inc. – на 3,6%, DoorDash Inc. – на 0,5%. Їхня ціна впала у вівторок після пропозиції міністерства праці вважати доставників і таксистів співробітниками компаній, а не незалежними підрядниками. Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:33 у середу підвищилося на 0,22% і склало 3607,00 пункту. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones збільшилося на цей час на 0,15%, до 29311 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень зріс на 0,26% до 10873,50 пункту.




Просмотров: 278
Другие новости