Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Азії завершили торги різноспрямованими змінами

12 жовтня 2022 року, 19:20
Фондові індекси найбільших країн Азії завершили торги в середу різноспрямованими змінами, причому китайський ринок вийшов "у плюс" до кінця дня.

Негативний вплив на ринки продовжують загрожувати рецесії у світовій економіці на тлі збереження високої інфляції та посилення грошово-кредитної політики великими центральними банками, пише MarketWatch. Міжнародний валютний фонд напередодні погіршив прогноз світового економічного зростання наступного року до 2,7% порівняно з 2,9%, що очікувалися в липні. При цьому наголошується, що ризики рецесії особливо високі для Європи через різке підвищення цін на енергоносії.

Гонконзький індекс Hang Seng у середу опустився на 0,8%. Зниження було відзначено за підсумками п'ятих торгів поспіль, індикатор перебуває на мінімальній позначці за останні 11 років. До лідерів зниження котирувань на Гонконзькій фондовій біржі увійшли папери China Merchants Bank Co. (-5,4%), мережі ювелірних магазинів Chow Tai Fook Jewellery Group Ltd. (-5,2%), девелоперів Country Garden Holdings (SPB: 2007) та CK Infrastructure Holdings Ltd. (-5% в обох випадках), власник мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (-4,8%).

Акції інтернет-рітейлера Alibaba (SPB: BABA) подешевшали на 2,2%, автовиробника Geely – на 0,4%, оператора казино Sands China (SPB: 1928) – на 3,8%, інтернет-гіганта Tencent (SPB: 700) ) – на 0,4%. Зросла вартість виробника алюмінію China Hongqiao Group Ltd. (+3,8%), автомобільної BYD (+3,2%), страховика AIA (+1,9%), що випускає комп'ютери Lenovo (+1,5%), телекомунікаційного оператора China Mobile (SPB: 941) (+ 0,3%).

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів збільшився на 1,5% після зниження протягом дня. Інвестори почали купувати акції, що суттєво подешевшали останнім часом, зазначає Trading Economics. Значення японського індексу Nikkei 225 знизилося на 0,02%. Обсяг замовлень на базове виробниче обладнання в Японії, індикатор капіталовкладень на наступні 3-6 місяців, у серпні впав на 5,8%, порівняно з попереднім місяцем, йдеться у повідомленні кабінету міністрів країни. Це стало найгіршим результатом за останні півроку.

Аналітики в середньому очікували скорочення показника лише на 2,3%, згідно з даними Trading Economics. Лідерами зниження котирувань виступили папери виробника обладнання для випуску чипів Tokyo Electron Ltd. (-4,4%), автомобільної Mitsubishi Motors Corp. (-3,9%) та розробника ігор Nexon (-3,7%). Тим часом зросла вартість рітейлерів Seven & I Holdings Co. (+3,7%), Aeon Co. (+3,6%) та Fast Retailing (+2,3%), залізничних операторів West Japan Railway Co. (+2,7%) та Central Japan Railway Co. (+2,1%), а також авіакомпанії ANA (+2,5%).

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшився на 0,04%. Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto опустилася на 1% та 1,9% відповідно. Південнокорейський індекс Kospi протягом дня збільшився на 0,5%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,7%.

Банк Кореї в середу підвищив базову процентну ставку на 0,5 відсоткового пункту – до 3% річних, що збіглося з очікуваннями експертів. Вартість кредитування була збільшена восьмого разу з серпня 2021 року. ЦБ прогнозує, що інфляція в країні досягне піку в жовтні, але залишиться досить високою в найближчому майбутньому - понад 5%, принаймні, до кінця першого кварталу 2023 року. Очікується, що ВВП Південної Кореї за підсумками 2022 збільшиться на 2,6%, наступного року - на 2,1%.




Просмотров: 286
Другие новости