Компании

все компании

Фондові індекси Європи опускаються слідом за Уолл-стріт і ринками акцій АТР

11 жовтня 2022 року, 20:42
Європейські фондові індекси опускаються на торгах у вівторок слідом за Уолл-стріт і ринками акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) на тлі побоювань щодо прогнозу світової економіки і перспектив подальшого зростання відсоткових ставок.

У центрі уваги трейдерів залишаються також геополітичні ризики, пише Trading Economics.
Зведений індекс найбільших підприємств Європи Stoxx Europe 600 на 11:38 кв опустився на 0,96%, до 386,39 пункту.

Німецький DAX втрачає 0,82%, французький CAC 40 – 0,69%, британський FTSE 100 – 1,15%, італійський FTSE MIB – 1,54%. Іспанська IBEX 35 опускається на 0,96%.
Банк Англії розширив свою програму екстреної купівлі облігацій, включивши до неї прив'язані до рівня інфляції державні боргові папери, йдеться у повідомленні центробанку.
ЦБ готовий купувати прив'язані до рівня інфляції держбонди обсягом до 5 млрд фунтів на добу.

Напередодні Банк Англії анонсував запуск механізму Temporary Expanded Collateral Repo Facility (TECRF) для вирішення проблем з ліквідністю про LDI-фондів (liability driven investment), що використовуються для хеджування ризиків пенсійними фондами.

Тим часом рівень безробіття у Великій Британії у червні-серпні склав 3,5% порівняно з 3,8% за попередні три місяці, показали дані Національного статистичного управління (ONS) Великобританії. Експерти, опитані The Wall Street Journal, чекали на показник 3,6%.

У лідерах падіння серед компонентів Stoxx Europe 600 знаходяться папери виробника харчових добавок та барвників Givaudan S.A., які опускаються на 7,7%.

Папери Reach PLC знижуються на 2,6%. Британська медіакомпанія повідомила, що її фінансовий директор Саймон Фуллер піде у відставку 31 грудня.
Акції Credit Suisse дорожчають на 1%, хоча Goldman Sachs знизив ціновий орієнтир із паперів до 4,7 франка з 5,8 франка.

Вартість акцій Ferrovial SA зростає на 0,5%. Іспанська інфраструктурна група уклала угоду про продаж британського бізнесу Amey Group компанії One Equity, яку контролює фонд, керований One Equity Partners.

Акції Echo Energy PLC зміцнюються на 4%. Енергетична компанія досягла суттєвого прогресу в рамках плану підвищення видобутку та поліпшення інфраструктури в третьому кварталі, йдеться в повідомленні компанії.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 339
Другие новости