Компании

все компании

Банк Англії розширив свою програму екстреної купівлі облігацій

11 жовтня 2022 року, 13:13
Банк Англії розширив свою програму екстреної купівлі облігацій, включивши до неї прив'язані до рівня інфляції державні боргові папери, йдеться у повідомленні центробанку.

ЦБ готовий купувати прив'язані до рівня інфляції держбонди обсягом до 5 млрд фунтів на добу.

Напередодні Банк Англії анонсував запуск механізму Temporary Expanded Collateral Repo Facility (TECRF) для вирішення проблем з ліквідністю про LDI-фондів (liability driven investment), що використовуються для хеджування ризиків пенсійними фондами.

Пенсійні фонди є великими гравцями над ринком держоблігацій, включаючи інфляційні папери. Близько 72% активів приватних пенсійних фондів Великобританії на кінець березня 2021 року становили облігації, з них 47% - прив'язані до інфляції державні бонди, згідно з офіційними даними.

Британський ЦБ оголосив про початок тимчасової програми купівлі держоблігацій 28 вересня після різкого сплеску волатильності, який пішов за презентацією плану уряду Великобританії щодо масштабного скорочення податків. Очікується, що дія програми завершиться у п'ятницю, 14 жовтня.

"На початку цього тижня ми знову спостерігали серйозну переоцінку британського державного боргу, особливо це торкнулося інфляційних облігацій. Функціональне порушення на цьому ринку і перспектива динаміки "термінового розпродажу", що самопідкріплюється, є істотним ризиком для фінансової стабільності Великобританії", - наголошується в повідомленні ЦБ.

Прибутковість прив'язаних до рівня інфляції 10-річних держоблігацій Великобританії напередодні підскочила на 64 базові пункти, рекордними темпами з 1992 року, згідно з даними Bloomberg.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 316
Другие новости