Компании

все компании

Витрати китайців на подорожі у дні "золотого тижня" скоротилися на чверть

10 жовтня 2022 року, 13:15
Витрати китайців на подорожі у дні святкового "золотого тижня" скоротилися більш ніж на чверть цього року на тлі посилення коронавірусних обмежень.

Туристичний виторг за тиждень свят, що розпочався 1 жовтня, впав на 26,2% порівняно з тим же періодом попереднього року і склав 287,21 млрд юанів ($40,35 млрд), згідно з даними міністерства культури та туризму КНР. Показник складає лише 44,2% від рівня 2019 року.

При цьому кількість подорожей всередині країни в зазначений період скоротилася на 18,2%, до 422 млн. і склала 60,7% від показника дапандемійного 2019 року.
Виторг від продажу квитків на заходи (кіно, театр, концерти) впав на 65,9%, до 1,5 млрд юанів, повідомила онлайн-платформа з продажу квитків Maoyan Entertainment. Показник став мінімальним для "золотого тижня" з 2014 року, згідно з OCBC Bank.

Аналітики в цілому очікували на слабку споживчу активність у період свят з нагоди Дня незалежності Китаю і середини осені, оскільки влада країни навмисно посилила коронавірусні обмеження для запобігання спалаху захворюваності COVID-19 напередодні 20-го з'їзду правлячої Комуністичної партії Китаю1.

Тим часом ринок нерухомості також не подав ознак відновлення під час свят, коли попит традиційно підвищується. Кількість транзакцій з житловою нерухомістю в 20 найбільших містах Китаю минулого тижня впала на 38% порівняно з тим самим періодом роком раніше, згідно з даними China Index Holdings Ltd.

Падіння показника сталося, незважаючи на урядові заходи щодо підтримки сектору, включаючи тимчасове зниження ставок за іпотекою та кредитами житлово-накопичувальних фондів.
Крім того, Народний банк Китаю (Центробанк країни) раніше доручив шести найбільшим банкам КНР надати як мінімум по 100 млрд юанів ($14,1 млрд) сектору нерухомості, включаючи іпотечні кредити, кредити для забудовників та купівлю їх облігацій, повідомляло агентство Bloomberg.

"Цьогорічний спад на ринку житла може припинитися у жовтні завдяки політиці підтримки. Однак відновлення ринку у четвертому кварталі не варто чекати", - зазначили аналітики CRIC.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 481
Другие новости