Компании

все компании

У Франції звичайну китайську вазу було продано на аукціоні майже за 8 млн євро

9 жовтня 2022 року, 15:41
У Франції звичайна китайська ваза, оцінена в 2 тис. євро, пішла з молотка майже за 8 млн. євро після «гарячих» торгів серед покупців, переконаних, що це рідкісний артефакт XVIII століття.

У торгах у французькій комуні Фонтенбло під Парижем взяли участь 30 людей. Організатори аукціону були здивовані тим, що цінові пропозиції продовжували надходити протягом тривалого часу та в основному від потенційних покупців із Китаю. У результаті вазу продали за 7,7 млн. євро, що майже в 4 тис. разів перевищує її оцінну вартість.

Порцелянову вазу заввишки 54 сантиметри у стилі тяньцюпін виставила на аукціон жінка з Франції, якій річ дісталася від матері, спочатку вона взагалі належала її бабусі, котра займалася колекціонуванням. При цьому сама жінка навіть не бачила вазу. Вона організувала перевезення штучки з будинку матері у Бретані до Фонтенбло.

Один з організаторів аукціону Жан-П'єр Осена сказав, що це “божевільна історія”.

Продавець живе далеко і навіть вази не бачив. Вона успадкувала її від своєї матері, яка, у свою чергу, успадкувала її від своєї матері, яка у минулому столітті була великим паризьким колекціонером”, - сказав Жан-П'єр.

Ваза зроблена з білого та синього фарфору, який покритий емаллю та прикрашений малюнками у вигляді хмар та драконів. За словами експертів, посудину створили у XX столітті.
Покупцем "бабусиної вази" став мешканець Китаю. Він вважає, що вазу слід виставити на загальний огляд.




Просмотров: 312
Другие новости