Компании

все компании

Кількість неплатоспроможних компаній в Англії та Уельсі досягла максимуму з 2009 року

8 жовтня 2022 року, 15:43
Кількість неплатоспроможних компаній в Англії та Уельсі у другому кварталі 2022 року досягла максимального рівня з 2009 року на тлі зростання цін на енергоресурси, послаблення попиту та збільшення вартості запозичень, пише газета Financial Times.

За даними Національного статистичного управління (ONS) Великобританії, за підсумками другого кварталу неплатоспроможними виявилося 5 тис. 629 компаній. Це найвищий показник за 13 років.

Попередній рекорд – 6 тис. 943 компанії – був зафіксований у четвертому кварталі 2008 року в період глобальної фінансової кризи. Компанії стикаються з зростаючою кількістю проблем, включаючи збільшення витрат, рецесію, що насувається, і зростання відсоткових ставок, пише FT.

За даними ONS, 22% компаній повідомили, що основним приводом для занепокоєння є ціни на енергоносії. У лютому до широкомасштабного збройного вторгнення Росії в Україну подібні побоювання висловлювали 15% компаній.

Більше половини неплатоспроможних компаній у першому півріччі 2022 року відносяться до будівельного, виробничого та роздрібного секторів, а також сфери гостинності, оскільки ці галузі економіки найбільш схильні до зростання цін і послаблення попиту.

Найвища кількість неплатоспроможних компаній з початку 2022 року була зафіксована у будівельному секторі. За перше півріччя показник становив 2 тис. 083 компанії, що становить майже 20% від загальної кількості. При цьому даних не уточнюється загальна кількість неплатоспроможних компаній за січень-червень.

По материалам: газета Financial Times





Просмотров: 406
Другие новости