Компании

все компании

Мінфін збільшив пропозицію доларових ОВДП

5 жовтня 2022 року, 11:56
Міністерство фінансів України планує наступні три тижні жовтня щотижня пропонувати на первинних аукціонах доларові облігації: 11 та 18 жовтня – 6-місячні, 25 жовтня – річні.

Раніше Мінфін планував розміщувати доларові папери лише за останні два тижні місяця. Подібні зміни внесено до графіка проведення аукціонів та на грудень: 13 та 20 грудня до продажу буде запропоновано 6-міс. доларові ОВДП, а останніх аукціонах року 27 грудня – річні.

Що стосується ОВДП в євро, то поки що у графіку на четвертий квартал заплановано лише один аукціон: 6 грудня Мінфін виставить на нього річні папери. На всіх аукціонах у четвертому кварталі, згідно з графіком, пропонуватимуться також гривневі ОВДП терміном погашення, 6 міс., рік та 1,5 року, а у грудні до них буде додано ще 3-міс. облігації.

Як повідомлялося, на перших аукціонах цього кварталу 4 жовтня Мінфін зміг залучити рекордно мало коштів - всього 44,5 млн грн, оскільки продовжує утримувати ставки на низькому рівні: 6 міс. – 12%, річні – 14% та 1,5 року – 16% річних. Доларові облігації розміщувалися у вересні під 4% на 6 міс. та 4,5% – на рік, а ОВДП у євро – під 2,5% річних.




Просмотров: 304
Другие новости