Компании

все компании

Долар зміцнюється до євро, єни та фунта після різкого зниження напередодні

5 жовтня 2022 року, 12:12
Долар зміцнюється до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у середу після різкого зниження напередодні на тлі сигналів поступового спаду активності в економіці США.

Інвестори чекають на дані з американського ринку праці, які, як очікується, покажуть уповільнення темпів зростання кількості робочих місць у країні. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Market Watch, передбачає, що кількість робочих місць у вересні збільшилася на 275 тис. (315 тис. у серпні) за збереження безробіття на рівні 3,7%.

Міністерство праці США оприлюднить ці дані у п'ятницю о 15.30 кв. Інший звіт Мінпраці, опублікований у вівторок, показав різке скорочення кількості відкритих вакансій у Штатах у серпні. Показник упав на 10% – максимальними темпами з часів початку пандемії у 2020 році, до 10,1 млн вакансій.

Слабкі статдані з економіки США є хорошим сигналом для апетиту до ризику, оскільки вони говорять на користь зниження траєкторії підйому ставки Федеральною резервною системою (ФРС), зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Деяке "охолодження" ринку праці сприятиме ослабленню інфляції в США і може знизити необхідність подальшого різкого посилення грошово-кредитної політики Федрезервом, пише Dow Jones.

"Якщо цей тренд продовжиться, ФРС, можливо, дещо здасть назад у плані темпів підйому ставки наприкінці цього та на початку наступного року", - говорить портфельний керуючий Natixis Investment Managers Solutions Джек Янасевич.

Пара євро/долар у середу торгується на рівні $0,9966 порівняно $0,9987 на закриття попередніх торгів. Фунт подешевшав до $1,1435 порівняно з $1,1475 на закриття попередніх торгів.

Курс американської валюти щодо єни становить 144,25 єни проти 144,14 єни напередодні. У вівторок долар подешевшав на 1,7% до євро, на 1,4% до фунта та на 0,3% до єни.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 404
Другие новости