Компании

все компании

Інфляція в ОЕСР прискорилася до 10,3%

4 жовтня 2022 року, 16:31
Споживчі ціни у країнах, що входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), у серпні зросли на 10,3% у річному вираженні.

Таким чином, інфляція трохи прискорилася порівняно із липневими 10,2%.

Підвищення вартості енергоносіїв у державах ОЕСР позаминулого місяця сповільнилося до 30,2% у річному вираженні з 35,3% у липні, причому ослаблення темпів зростання було відзначено більш ніж у 60% країн організації. У той же час зростання цін на продукти харчування прискорилося до 15% з 14,5% у липні.

Споживчі ціни без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (базова інфляція) у серпні зросли на 7,2% після підвищення на 6,8% місяцем раніше.
Інфляція в державах G7 сповільнилася до 7,5% із 7,6% у липні завдяки послабленню зростання цін на енергоносії. У США інфляція у серпні сповільнилася до 8,3% з 8,5%, у Франції – до 5,9% з 6,1%, у Великій Британії – до 8,6% з 8,8%. Тим часом у Німеччині інфляція прискорилася до 7,9% із 7,5%.

Інфляція в єврозоні (індекс HICP) у серпні посилилася до 9,1% з 8,9% у попередній місяць, підвищення споживчих цін без урахування цін на продукти та енергоносії становило 4,3% проти 4%.

Попередні дані статистичного управління Євросоюзу показали збільшення темпів зростання індексу HICP у вересні до 10%, а також прискорення базової інфляції – до 4,8%.

Інфляція у країнах G20 у серпні становила 9,2%, як і місяцем раніше.

Створена 1961 року ОЕСР одна із провідних економічних організацій світу, що включає 38 держав. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Латвія, Литва, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея та Японія. Штаб-квартира ОЕСР знаходиться у Парижі.




Просмотров: 382
Другие новости