Компании

все компании

Влада італійської Сардинії пропонує по 15 тис євро за переїзд на острів

3 жовтня 2022 року, 10:14
Влада Сардинії пропонує платити людям по 15 тис. євро за їх переїзд на острів. Мета такої «щедрості» – заселити сільські райони регіону. Хто б міг подумати, що острів із бірюзовим морем та білими піщаними пляжами може зіткнутися з проблемою недостатньої населеності?

Але багато місцевих жителів їдуть з невеликих поселень через відсутність роботи. Для боротьби з відтоком сільського населення влада пропонує іноземцям 15 тис. євро за переселення на узбережжі Сардинії.

Проте є обов'язкова умова участі у програмі – ці гроші мають піти на ремонт будинку в одному із населених пунктів із населенням менше 3000 осіб. Серед таких населених пунктів – Гальтеллі та Калазетта. "Ми створили умови для того, щоб молоді люди вирішили залишитися і економічно розвивати найуразливіші території", - заявив голова автономної області Сардинія Крістіан Солінас.

Кандидати на переїзд повинні врахувати, що схема має на увазі переїзд на постійній основі, а не створення там будинку для відпустки. Більше того, грант не може перевищувати 50% вартості купівлі та ремонту.

Усього на проект виділили 105 млн євро. Для отримання гранту заявникам необхідно зареєструвати своє місце проживання на Сардинії, і зробити це вони мають протягом 18 місяців після прибуття. Це не перший випадок, коли італійський уряд пропонує фінансові стимули для заселення сільських районів. Раніше цього року ряд сіл у південному регіоні Калабрії запропонували молодим людям до 28 тис. євро. Сардинія – другий за величиною острів у Середземному морі, після Сицилії.




Просмотров: 2398
Другие новости