Компании

все компании

Валютні резерви Індії падають

30 вересня 2022 року, 10:16
Індійський ЦБ бореться з падінням курсу рупії та витрачає на це значні кошти, що може не допомогти у вирішенні проблеми, пише The Wall Street Journal.

Можливо, Резервному банку Індії (RBI) доведеться визнати, що він мало що може зробити для контролю за падінням національної валюти, яка зараз торгується близько до історичного мінімуму - близько 82 рупій/$1.

Тим часом у результаті агресивних дій ЦП в останні місяці валютні резерви країни на початку вересня впали до $551 млрд. порівняно з $633,6 млрд. наприкінці 2021 року.

Наразі вони еквіваленти 8,4 місяця імпорту проти 13 місяців наприкінці минулого року, зазначає Goldman Sachs. Головний економіст HDFC Bank Абхік Баруа вважає, що RBI доведеться знайти додаткові способи поповнення резервів, якщо вони опустяться нижче за $500 млрд.

Оскільки валютні інтервенції швидко з'їдають резерви, а очевидного кінця ралі долара не видно, RBI принаймні має бути розумнішим у використанні своїх ресурсів, що, ймовірно, зрештою дозволить рупії знайти свою вартість.

Оскільки Індія дуже залежить від імпорту енергії, рупія сильно постраждала цього року. За даними FactSet, вона впала на 10% до долара. Індія імпортує понад 80% споживаної нею нафти, а інфляція вже вісім місяців поспіль перевищує верхню межу цільового діапазону центрального банку 6%. RBI вже підвищив базові процентні ставки на 1,4 процентного пункту цього року і довів їх до 5,4% річних. Очікується, що ЦБ підніме їх ще на 0,5 процентного пункту в п'ятницю.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 677
Другие новости