Компании

все компании

"Укрпродукт" отримав збиток у GBP0,2 млн

30 вересня 2022 року, 13:31
"Укрпродукт Груп", великий український виробник фасованої олії та плавленого сиру, за підсумками першого півріччя 2022 року отримав GBP0,19 млн. чистого збитку проти GBP0,15 млн. чистого прибутку в першому півріччі 2021 року.

За даними неаудованого піврічного звіту, розміщеного компанією на Лондонській фондовій біржі в п'ятницю, виручка знизилася на 28,4% - до GBP18,27 млн, EBITDA - на 7%, до GBP0,4 млн, тоді як валовий прибуток збільшився на 63% - до GBP3,3 ​​млн. Крім того, станом на 30 червня 2022 року активи "Укрпродукту" становили GBP6,3 млн (+10% до 30 червня 2021 року), короткострокові боргові зобов'язання – GBP14,3 млн (-13,5%), довгострокові зобов'язання – GBP0 75 млн (-6%).

Як повідомляє група компаній, повномасштабне збройне вторгнення РФ в Україну призвело до неможливості молочно-переробних підприємств країни повністю завантажити виробничі потужності через труднощі із забезпеченням сировиною. За її даними, у першому півріччі 2022 року загальне виробництво молока в Україні скоротилося на 13,2% - до 3,7 млн ​​тонн, що разом із зростанням цін на паливо та логістику призвело до зростання закупівельних цін на сире молоко. "В результаті керівництво зробило кроки, щоб убезпечити ланцюжок поставок, необхідний для безперебійної роботи.

При необхідності група укладала контракти з новими альтернативними постачальниками, розробляла нові логістичні маршрути. Центральний склад перенесено на один із основних заводів групи до Житомира, подалі від лінії активних бойових дій ", - уточнюється у звіті "Укрпродукту".

Крім того, війна змусила скоротити до мінімуму основні комерційні, загальні та адміністративні витрати. Уточнюється, що великі клієнти "Укрпродукту" не постраждали від бойових дій, вони продовжують виконувати договірні зобов'язання. "Укрпродукт" у звіті визнав, що у січні-червні продовжив порушувати положення своєї кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), допустивши прострочення деяких боргових виплат. На сьогодні група веде переговори про реструктуризацію графіка погашення кредиту через війну в Україні. В даний час ЄБРР не зробив жодних дій для прискорення погашення кредиту.

"Розвиток бізнесу у другій половині 2022 року залишається вкрай невизначеним через продовження війни та подальшу девальвацію національної валюти та інфляції в Україні. "Укрпродукт" продовжує підвищувати ефективність закупівель, переробки, дистрибуції та реалізації своєї продукції, приділяючи особливу увагу диверсифікації ризиків, збереженню прибутковості та активів", - підсумував виробник. "Укрпродукт Груп" - великий український виробник фасованої олії, плавленого сиру та квасу. Випускає молочні продукти під торговими марками "Наш молочник", "Наш сирок", "Молендам", "Вершкова долина", квас під ТМ "Арсеньєвський".

До складу "Укрпродукт Груп" входять два заводи в Житомирі (один спеціалізується на випуску плавленого сиру, другий виробляє квас), а також два підприємства у Хмельницькій області: молокозавод у Старокостянтинові, що випускає фасоване масло, спреди, сир та сухе молоко та молочний завод ціна в Летичів | Виробничі потужності групи компаній дозволяють випускати до 70 тис. тонн молочної продукції на рік.




Просмотров: 264
Другие новости