Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США змінюються слабко та різноспрямовано

30 вересня 2022 року, 17:51
Ф'ючерси на американські фондові індекси змінюються слабко та різноспрямовано у п'ятницю після сильного падіння ринку акцій США у четвер.

Інвестори, як і раніше, стурбовані високою інфляцією та спробами Федеральної резервної системи (ФРС) та інших центральних банків стримати ціновий тиск за рахунок агресивного підвищення процентних ставок. У зв'язку з цим піднятий настрій трейдерів у п'ятницю може зберегтися недовго, оскільки ризики для перспектив глобального економічного зростання все ще є великими, пише видання The Wall Street Journal.

У той же час, торги п'ятниці найімовірніше виявляться під впливом ребалансування портфелів інвесторів в останній день третього кварталу. "Це невелике полегшення після великого розпродажу", - заявив аналітик State Street Global Advisors Десмонд Лоуренс.

Ринок також оцінює нові статистичні дані, які можуть вказати на стан "здоров'я" американської економіки. Витрати населення США у серпні зросли на 0,4% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства торгівлі країни. Експерти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували в середньому підвищення показника на 0,2%. Тим часом прибутки американців збільшилися на 0,3%, як і очікувалося. На споживчі витрати припадає близько 70% економіки США.

Котирування акцій виробника чіпів світу Micron Technology Inc. зростають на 0,7% після повідомлення про те, що влада Японії виділять компанії $320 млн на виробництво перспективних чіпів на заводі в Хіросімі. Водночас, днем ​​раніше Micron опублікувала квартальну звітність, в якій спрогнозувала, що в поточному кварталі отримає збиток, і повідомила, що планує скорочувати темпи нарощування виробництва через "безпрецедентний" спад на ринку.

Папери Nike Inc. дешевшають на 11,2%. Виробник спортивних товарів скоротив чистий прибуток на 22%, але збільшив виторг у першому кварталі 2023 фінансового року.

Ціна акцій Meta Platforms Inc. (Визнана в РФ екстремістською організацією і заборонена) знижується на 0,04%. Капіталізація компанії у четвер впала на 3,7%, після чого вона вперше за довгий час вибула з десятки найдорожчих американських компаній, свідчать дані Dow Jones Market Data.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:50 у п'ятницю піднялося на 0,1% і склало 3658 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень зріс на 0,13%, до 11242,5 пункту. Тим часом котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зменшилось на 0,04%, до 29273 пунктів.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 274
Другие новости