Компании

все компании

Адміністрація Байдена стурбована зниженням податків у Великій Британії - Bloomberg

29 вересня 2022 року, 12:42
Адміністрація президента США Джо Байдена стурбована ринковою волатильністю, викликаною новою економічною програмою британського уряду, і шукає способи закликати прем'єра Ліз Трасс стримати оголошене масштабне зниження податків, пише агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, Мінфін США боїться наслідків волатильності для світової економіки, що спостерігається, і розглядає можливості вплинути на уряд Великобританії через структури Міжнародного валютного фонду (МВФ). МВФ уже закликав Велику Британію "переглянути податкові заходи", які озвучили минулого тижня і викликали обвал фунта і британських держоблігацій.

Глава американського Мінфіну Джанет Йеллен не стала коментувати політику британської влади на зустрічі з журналістами цього тижня, проте міністр торгівлі Джина Раймондо розкритикувала дії Лондона.

"Зниження податків та одночасне збільшення витрат - не найкраща політика, щоб боротися з інфляцією у короткостроковій перспективі та забезпечити стабільне зростання у довгостроковій перспективі", - сказала міністр у середу. Побоювання американських політиків викликані тим, що ситуація у Великій Британії впливає також і на американські ринки.

Так, прибутковість 10-річних держоблігацій США раніше піднімалася вище 4% уперше з 2010 року, а курс долара продовжує зростати до більшості світових валют, оновлюючи багаторічні максимуми.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 489
Другие новости