Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються у понеділок

26 вересня 2022 року, 09:50
Тиск на азіатські ринки чинять побоювання, що швидке посилення грошово-кредитної політики найбільшими світовими ЦБ, які намагаються стримати інфляцію, спровокує рецесію у світовій економіці.

"Імпульс до зниження, який ми спостерігали на Уолл-стріт наприкінці минулого тижня, поширився і на Азію", - зазначає аналітик IG у Сінгапурі Цзюнь Жун Йін, слова якого наводить Market Watch.

Зміцнення долара США також негативно впливає на азіатські фондові ринки, каже експерт. Японський індекс Nikkei 225 втрачає 2,6% під час торгів у понеділок.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у промисловому секторі Японії, що розраховується Jibun Bank, впав у вересні до мінімальних з січня 2021 року 51 пункту порівняно з 51,5 пункту в серпні, свідчать попередні дані. У той же час PMI сфери послуг піднявся до максимальних за три місяці 51,9 пунктів з 49,5 пунктів у серпні, а зведений PMI збільшився до максимальних з червня 50,9 пунктів (49,4 пунктів у серпні). Лідерами зниження серед компонентів Nikkei 225 є акції SoftBank Group Corp. (-5,4%), Mitsubishi UFJ Financial (-4,9%), Honda Motor (-5%), Sony Group Corp. (-4,3%), Toyota Motor (-3%).

Китайські індекси Shanghai Composite та Shenzhen Composite втратили 0,1% та 0,7% відповідно. Минулого тижня експерти Nomura та Goldman Sachs погіршили прогнози для китайської економіки на 2023 рік у зв'язку з жорсткою політикою китайської влади у сфері стримування поширення COVID-19. Цього тижня Державне статистичне управління КНР опублікує вересневі PMI, які, як очікується, дозволять оцінити, наскільки швидко відбувається відновлення китайської економіки. Акції Zijin Mining Group втрачають у ціні 6,8% на торгах у понеділок, PetroChina – 3,7%, China Coal – 3,2%.

Водночас, вартість паперів виробника алкоголю Kweichow Moutai піднялася на 2,5%, Great Wall Motor - на 1,4%. Гонконгський Hang Seng втрачає 0,4%. Акції CNOOC подешевшали на 4,2%, CITIC – на 5,7%, Meituan – подорожчали на 4,9%, Tencent – ​​підскочили у ціні на 4,3%. З понеділка в Гонконгу припиняє діяти карантин для тих, хто прибуває в країну, введений вперше 2,5 роки тому. Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 опустився у ході торгів на 1,3%.

Папери BHP Group подешевшали на 3%, Rio Tinto – на 3,4%, Fortescue Metals – на 2,8%. Південнокорейський KOSPI втрачає 3,8%.
 
 
 
 


По материалам: MarketWatch





Просмотров: 247
Другие новости