Компании

все компании

Станчака внесено до реєстру як нового голову ОДТСУ

21 вересня 2022 року, 20:39
Поляк Павло Станчак вказано у реєстрі як новий голова "Оператора ГТС України". До останнього часу він працював заступником генерального директора з розвитку та трансформації оператора.

При цьому в серпні 2017 року НАК "Нафтогаз України" затвердив Станчака президентом "Укртрансгазу", проте той не зміг розпочати виконання обов'язків через відсутність доступу до держтаємниці і в листопаді був переведений на посаду віце-президента УТГ.

У PGNiG у 2003-2004 роках. Станчак відповідав за відділення функції оператора газотранспортної системи та утворення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System. Після чого працював на посаді технічного директора – члена правління цієї компанії до 2008 року. Також був технічним директором – членом правління PGNiG Technologie.

Як повідомлялося, наглядова рада "Магістральні газопроводи України" (МДУ) рішенням від 16 вересня 2022 року чотирма голосами проти одного припинила повноваження генерального директора ВДТСУ Сергія Макогона, коли той перебував у відрядженні. Під час створення "Магістральних газопроводів України" передбачалося, що ця компанія стане оператором ГТС України. Водночас у процесі анбандлінгу НАК "Нафтогаз України" створив ВДТСУ, якому і було передано функції "Укртрансгазу" з управління ГТС.

ВДТСУ було передано у власність МДУ. Водночас, держава передала новому оператору в управління газотранспортну систему терміном на 15 років. З 1 січня 2020 року компанія набула статусу ліцензованого оператора. Ще у жовтні 2021 року директор Секретаріату Енергоспівтовариства Янез Копач заявив, що МДУ свою функцію виконало і його можна розформувати. У червні 2022 року наглядова рада МДУ схвалила об'єднання з ВДТСУ, в якому йому зараз належить 100%. 11 серпня 2022 року наглядова рада МДУ ухвалила рішення про кандидата на посаду виконувача обов'язків генерального директора ВДТСУ, але публічно не назвала його.

Кабінет міністрів відмовив МДУ відповідно до його кандидатури посаду в.о. гендиректора без розгляду у зв'язку з відсутністю пропозицій щодо єдиної кандидатури. Після цього Світовий банк закликав українську владу дотримуватися процедур корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку при призначенні генерального директора ВДТСУ.




Просмотров: 235
Другие новости