Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США помірно зростають

21 вересня 2022 року, 17:02
Ф'ючерси на американські фондові індекси помірно зростають у середу. Учасники ринку чекають на підсумки засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, які будуть підведені в середу ввечері.

Більшість аналітиків та економістів прогнозує, що Федрезерв збільшить ключову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками третього засідання поспіль. При цьому незначна частина експертів не виключає можливості підвищення відразу на 1 процентний пункт (100 б.п.), пише The Wall Street Journal.

Декілька аналітиків заявили, що опублікований минулого тижня звіт про інфляцію може змусити представників центрального банку обговорити переваги такого суттєвого підйому ставки. Нині діапазон ставки ФРС становить 2,25-2,5% річних. Інвестори також оцінюватимуть риторику голови американського ЦБ Джерома Пауелла на прес-конференції після засідання. Ринок чекає на підказки щодо майбутнього напряму монетарної політики регулятора.

Багато хто вважає, що ФРС сигналізує про плани підвищення ставки до рівня, що перевищує 4%, і про намір тримати ставку так високо в наступні місяці для приборкання інфляції.

"Інфляція поки занадто висока і опускається занадто повільно, щоб Федрезерв прибрав ногу з газу", - заявив глава інвестиційних стратегій State Street Global Advisors Алтаф Кассам. Котирування акцій General Mills Inc. (SPB: GIS), одного з найбільших виробників продуктів харчування США, підвищуються на 2,2%. Компанія в першому фінкварталі отримала скоригований прибуток вище за очікування ринку і покращила прогноз на рік. Папери виробника косметики та парфумерії Coty Inc. (SPB: COTY) дорожчає на 4,5%.

Компанія підвищила прогноз зростання порівняних продажів у першому фінансовому кварталі за рахунок довгострокових перспектив бізнесу щодо випуску коштів для догляду за шкірою. Капіталізація Stitch Fix Inc. (SPB: SFIX), що надає онлайн послуги персонального підбору одягу, падає на 5,1%. Компанія завершила четвертий фінквартал із чистими збитками, при цьому він виявився гіршим за прогноз експертів. Тим часом у США активно дорожчають акції компаній із сектору ВПК після того, як президент Росії Володимир Путін у середу вранці оголосив про часткову мобілізацію в країні.

Експерти зазначають, що це може означати, що війна в Україні не закінчиться незабаром, і постачання західного озброєння до країни триватиме. Папір Lockheed Martin Corp. піднімаються у ціні на 1,8%, Northrop Grumman Corp. (SPB: NOC) – на 1,4% та Raytheon Technologies (SPB: RTX) Corp. - на 1%.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:45 у середу піднялося на 0,59% і склало 3895,5 пункту. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones збільшилося на 0,53%, до 30964 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень піднявся на 0,53%, до 11 985 пунктів.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 299
Другие новости