Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР знижуються в середу

21 вересня 2022 року, 11:11
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу знижуються за аналогічною динамікою американського ринку акцій днем ​​раніше.

Увага трейдерів зосереджена на засіданнях ЦП одразу кількох великих країн, які пройдуть цього тижня. Особливо важливими будуть результати зустрічі керівництва Федеральної резервної системи. Більшість експертів упевнена, що американський ЦБ підніме базову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками засідання, яке завершиться 21 вересня.

Проте деякі аналітики вважають за можливе підвищення відразу на 100 б.п. Крім того, учасники фінринків оцінюватимуть прогнози Федрезерва щодо майбутнього рівня ставки та економіки. Азіатський банк розвитку (АБР) у середу погіршив прогноз економічного зростання для країн Азії з економікою, що розвивається на 2022-2023 рр. на тлі зростання глобальних ризиків. Тепер передбачається підвищення ВВП цього року на 4,3% порівняно з 5,2%, що очікувалися в квітні, наступного року - на 4,9% проти 5,3% раніше.

Азія, що розвивається, продовжує відновлюватися, але ризики великі, - вважає головний економіст АБР Альберт Парк. - Значний спад у світовій економіці серйозно підірве попит на експорт з регіону. до фінансової нестабільності”. Також він зазначив, що економіка КНР стикається з проблемами через локдауни, що повторюються, і слабкий сектор нерухомості. Китайський індекс Shanghai Composite до 8:25 кск знизився на 0,1%, гонконгський Hang Seng втратив 1,3%.

Обидва індикатори перебувають на мінімумах за кілька місяців. До лідерів зниження котирувань на Гонконзькій фондовій біржі входять акції виробника сонячних панелей Xinyi Solar Holdings Ltd. (-7,6%), яка випускає напівпровідники Sunny Optical Technology Group Co. (-5,8%), автовиробників Geely (-3,5%) та BYD (-2,3%), розробника ігор Netease Inc. (-3,3%), інтернет-рітейлерів Alibaba Group (-3,3%) та JD.com (-2,4%). Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:24 кск зменшилося на 1,2%. Лідером падіння виступають акції виробника полімерів Unitika, що подешевшали на 6,5%.

Також знижується ціна паперів інвестиційно-технологічної SoftBank Group (-1,1%), виробника приставок Nintendo (-1,1%), автомобільних Toyota Motor (-2,3%) та Nissan Motor (-2,9%). Південнокорейський індекс Kospi до 8:21 кск опустився на 0,9%. Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 0,9%, автовиробника Hyundai Motor – на 1,3%.

Лідером підвищення є папери виробників автомобільних запчастин Hwacheon Machinery Co., ціна яких злетіла майже на 30% після падіння на аналогічну величину за підсумками попередніх торгів. Австралійський індикатор S&P/ASX 200 із відкриття ринку втратив 1,6%. Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto знизилася на 3% та 3,2% відповідно. Папери нафтових компаній Woodside Energy та Santos подешевшали на 1,9% та 1%.




Просмотров: 265
Другие новости