Компании

все компании

Долар США помірно піднімається до євро, єни та фунта

21 вересня 2022 року, 11:41
Долар США помірно піднімається до євро, єни та фунта стерлінгів на ранковій сесії у середу, вся увага інвесторів спрямована на засідання Федеральної резервної системи, яке завершиться сьогодні ввечері.

ICE, що розраховується, показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає близько 0,1%, як і ширший WSJ Dollar Index.

Пара євро/долар до 8:40 кск торгується на рівні $0,9965 порівняно з $0,9970 на закриття сесії у вівторок, євро втрачає близько 0,1%. Курс американської валюти до єни збільшується на 0,17% і становить 143,96 єни порівняно зі 143,72 єни напередодні.

Інвестори оцінюють заяву колишнього міністра фінансів Японії Татсуо Ямасакі про те, що влада готова провести інтервенцію на валютному ринку у будь-який час у разі потреби.

Фунт стерлінгів змінюється слабко та торгується на рівні $1,1376 порівняно з $1,1381 на закриття попередньої сесії. Вересневе засідання Федрезерва завершиться о 21:00 кск. Учасники ринку та аналітики загалом упевнені, що підсумком засідання стане підвищення ключової процентної ставки не менш ніж на 75 базисних пунктів. Підтримку долару також надає зростання прибутковості американських держоблігацій.

Так, прибутковість 10-річних US Treasuries перевищила 3,5% уперше з лютого 2011 року, пише Trading Economics.

Юань до долара опустився до $7,0425/$1, що є мінімальним рівнем за 26 місяців. Слабкість юаня є наслідком розбіжності у курсах грошово-кредитної політики у двох країнах: допоки Федрезерв продовжує підвищувати ставки, Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) напередодні зберіг базову процентну ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на рівні 3,65%. річних після її зниження у серпні. Тим часом, курс австралійського долара до долара США впав до мінімуму за 27 місяців, склавши $0,665. Протокол останнього засідання Резервного банку Австралії показав, що розмір і терміни майбутніх підвищень ставки не визначені заздалегідь і залежатимуть від даних, що надходять.




Просмотров: 296
Другие новости