Компании

все компании

Словенія передасть Україні 28 танків M-55S замість чого отримає технику німецького виробництва

20 вересня 2022 року, 16:31
Словенія передасть Україні 28 танків M-55S замість чого, за договором з Німеччиною, отримає 35 важких вантажних машин і п'ять автоцистерн для води німецького виробництва.

"Словенія відправляє в Україну 28 танків М-55 С. Швидше за все, це старі танки М-55 С, оскільки в експлуатації новіші. В обмін на пожертвування ми отримаємо 40 транспортних одиниць з Німеччини, це 35 важких вантажівок 8х8 і п'ять важких цистерн для води 8х8 для створення середньої батальйонної групи, а також машини будуть служити для захисту та порятунку», – повідомило видання 24UR.

Як повідомляє видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб уклали угоду "у дусі солідарності з українським народом, який протистоїть російській агресії, і цей круговий обмін також посилить оборонну співпрацю між двома країнами".

Також зазначається, що танки M-55 S, що знаходяться на зберіганні армії Словенії, це модернізація танка Т-55, розробленого наприкінці Другої світової війни і служив основним бойовим танком Радянського Союзу. Югославія переобладнала ці танки та охрестила їх М-55.




Просмотров: 255
Другие новости