Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР підвищуються

20 вересня 2022 року, 15:34
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону у вівторок підвищуються, увага трейдерів зосереджена на засіданнях ЦБ одразу кількох великих країн, які пройдуть цього тижня.

У США зустріч керівників Федеральної резервної системи завершиться у середу. Аналітики не виключають, що американський центробанк може підняти базову процентну ставку одразу на 1 процентний пункт.

Банк Японії, як очікується, залишить незмінними основні параметри грошово-кредитної політики за підсумками дводенного засідання, яке завершиться у четвер. При цьому він може переглянути економічні прогнози. Також у четвер відбудеться засідання Банку Англії, який, за прогнозами експертів, може підняти відсоткові ставки до 2,25% річних з 1,75%.

Тим часом Народний банк Китаю (НБК) у вівторок залишив базову процентну ставку за кредитами (LPR) строком на один рік на рівні 3,65% річних, за п'ятирічними кредитами – 4,3% річних. Більшість аналітиків також не очікували зміни ставок, свідчать результати опитувань The Wall Street Journal та Trading Economics.

Це пов'язано з тим, що минулого тижня НБК прийняв рішення залишити ставку за кредитами в рамках програми середньострокового кредитування (MLF) на позначці 2,75% річних. MLF є важливим кредитним інструментом, який використовується китайським ЦП для надання ліквідності комерційним банкам, і безпосередньо впливає на його основну ставку LPR. Китайський індекс Shanghai Composite до 8:32 КСК виріс на 0,2%, гонконгський Hang Seng додав 1,1%.

Найбільше на Гонконзькій фондовій біржі дорожчають акції оператора казино Sands China (+5,8%), розробника ігор Netease Inc. (+4,6%), інтернет-рітейлерів Alibaba Group (+3,5%) та JD.com (+3,4%). Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:27 КСК збільшилося на 0,4%.

Підвищуються котирування паперів таких великих компаній як інвестиційно-технологічна SoftBank Group (+1%), найбільшого роздрібного продавця одягу в Азії Fast Retailing (+0,5%), виробника приставок Nintendo (+1,2%), автомобільної Toyota Motor ( +0,9%). Споживчі ціни в Японії у серпні збільшилися на 3% порівняно з тим же місяцем на рік раніше, повідомило у вівторок міністерство внутрішніх справ та комунікацій країни. Інфляція прискорилася порівняно із липневими 2,6%.

Темпи зростання стали максимальними з вересня 2014 року, при цьому зростання цін було зафіксовано за підсумками дванадцятого місяця поспіль. Південнокорейський індекс Kospi до 8.28 КСК піднявся на 0,5%. Лідером підвищення виступають папери виробників автомобільних запчастин Hwacheon Machinery Co. та SM Bexel Co., що злетіли в ціні на 30% та 21% відповідно.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 0,9%, автовиробника Hyundai Motor – на 1,5%. Австралійський індикатор S&P/ASX 200 збільшився із відкриття ринку на 1,2%. Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto підвищилася на 3,2% та 1,9% відповідно. Папери нафтових компаній Woodside Energy та Santos подорожчали на 1,5% та 1,8%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 239
Другие новости