Компании

все компании

Volkswagen може залучити до 9,4 млрд євро в ході лістингу Porsche

19 вересня 2022 року, 16:16
Німецький автомобільний концерн Volkswagen (VW) AG планує розмістити акції виробника спортивних автомобілів класу "люкс" Porsche AG на Франкфуртській біржі за ціною 76,5-82,5 євро за папір.

Як повідомила VW, вона має намір продати 113,875 млн. преференційних акцій Porsche і залучити 8,71-9,39 млрд. євро. При цьому оцінка Porsche може становити від 70 до 75 млрд євро, а розміщення стати найбільшим у Європі цього року.

Серед ключових інвесторів розміщення VW перерахувала суверенні фонди Норвегії, Катару та ОАЕ, а також інвестиційну T Rowe Price Group Inc. Ці інвестори планують подати заявки на купівлю акцій на загальну суму 3,7 млрд. євро, за даними агентства Bloomberg.

Дебютні торги паперами Porsche заплановано на 29 вересня. Як повідомлялося раніше, VW у рамках підготовки до лістингу Porsche розділила акціонерний капітал компанії на 50% звичайних акцій та 50% неголосуючих привілейованих акцій. VW розмістить на біржі лише 25% привілейованих акцій компанії.

Іншим кроком стане придбання сім'єю засновника Porsche, що володіє контрольним пакетом акцій VW, 25% плюс однієї акції Porsche з-поміж звичайних, або голосуючих, акцій через інвестиційний фонд Porsche Automobil Holding SE. VW повідомила, що підписала угоду про передачу акцій Porsche Automobil Holding 18 вересня.

VW у разі успіху IPO має намір розподілити 49% надходжень між своїми акціонерами у вигляді спеціальних дивідендів. Виплати, напевно, відбудуться на початку 2023 року, повідомила компанія.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 418
Другие новости