Компании

все компании

Швейцарія призупинила дію спрощеного візового режиму з Росією

19 вересня 2022 року, 12:57
Швейцарія, за іншими країнами ЄС, приєдналася до візових обмежень для громадян РФ і призупинила дію спрощеного візового режиму, повідомляє Федеральна рада республіки.

«Федеральна рада на своєму засіданні у п'ятницю повністю призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією. Так, громадян Росії знову застосовується звичайна візова процедура. Федеральна рада ухвалює те саме рішення, що і Європейський Союз, і тим самим сприяє єдиній загальноєвропейській візовій політиці», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, на користь Швейцарії підтримувати спільну та гармонізовану європейську візову політику.

В іншому випадку це може призвести до значного збільшення звернень за візами від громадян Росії до швейцарських представництв. У Федеральній раді Швейцарії також нагадали, що ще навесні країна скасувала візовий режим для окремих категорій росіян, наприклад, для російських бізнесменів та безвізовий режим для російських дипломатів.

Угода про полегшений візовий режим між двома країнами була прийнята у 2009 році, вона передбачала "спрощений режим видачі віз для певних категорій громадян або для подорожей".




Просмотров: 282
Другие новости