Компании

все компании

Долар США зміцнюється щодо євро, єни та фунта

19 вересня 2022 року, 10:42
Долар США зміцнюється щодо євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у понеділок, ринок чекає на засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Більшість експертів упевнені, що Федрезерв підніме базову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками засідання 20-21 вересня, оскільки серпневі статдані з інфляції показали повільніше, ніж очікувалося, уповільнення темпів зростання споживчих цін у США.

Пара євро/долар на 8:55 кск торгується на рівні $0,9986 порівняно з $1,0016 на закриття попередньої сесії. Курс американської валюти до єни становить 143,26 єни проти 142,93 єни на закриття попередньої сесії. Фунт торгується на рівні $1,1393 у порівнянні з $1,1423 за підсумками торгів у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає в понеділок 0,17%, ширший WSJ Dollar Index - 0,28%.

Доларовий індекс ICE зріс більш ніж на 14% з початку 2022 року і може показати цього року максимальне зростання з моменту початку його розрахунку 1985 року, зазначає Dow Jones. Курси євро, єни та фунта стерлінгів до долара знаходяться на багаторічних мінімумах на тлі різкого посилення грошово-кредитної політики Федрезервом, що підштовхує світових інвесторів до вкладення коштів в американські активи, дохідність яких зростає разом із підйомом базової ставки. Несприятливі економічні перспективи інших регіонів також підтримують долар.

Так, Європа зіткнулася з енергетичною кризою, а в Китаї темпи зростання економіки серйозно ослабли через жорсткі карантинні обмеження, а також спад на ринку нерухомості. Вартість долара щодо юаня минулого тижня перевищила позначку 7 юанів вперше з 2020 року. У понеділок курс складає 7,0135 юаня/$1 проти 6,9839 юаня/$1 за підсумками торгів у п'ятницю.

Курс юаня, однак, навряд чи різко ослабне до долара перед щорічним заходом Компартії КНР, який заплановано на середину жовтня, зазначають експерти Goldman Sachs Group Inc. "Влада віддасть перевагу стабільності перед ключовою політичною подією", - йдеться в огляді Goldman. При цьому аналітики очікують, що повільне ослаблення юаня продовжиться у найближчій перспективі на тлі загального зміцнення долара.




Просмотров: 184
Другие новости