Компании

все компании

Киргизія та Таджикистан домовилися про припинення вогню

16 вересня 2022 року, 14:38
Глави спецслужб Киргизії та Таджикистану Камчібек Ташієв та Саймумін Ятімов домовилися про припинення вогню на кордоні двох країн, повідомили у п'ятницю у прес-службі Прикордонної служби Держкомітету нацбезпеки (ПС ДКНБ) Киргизії.

"Голови ДКНБ Киргизії та Таджикистану Камчібек Ташієв та Саймумін Ятімов домовилися про припинення вогню о 16:00 (13:00 за київським часом)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє "Азія-Плюс" з посиланням на прес-службу голови Согдійської області Таджикистану, зустріч пройшла на КПП "Равад" на кордоні Таджиксько-Узбеки.

"У ній також брали участь керівництво МВС та голови прикордонних областей двох країн", - йдеться у повідомленні. Конфлікт на киргизько-таджицькому кордоні із застосуванням зброї розпочався 14 вересня. Повідомлялося, що перестрілки між військовослужбовцями двох країн сталися у трьох місцях у Баткенському районі однойменної області Киргизії. За даними киргизької прикордонної служби, в п'ятницю о 06:00 (03:00 мск) таджицька сторона почала обстріл киргизьких прикордонних нарядів. Повідомлялося про запеклі бої в Баткенському та Лейлексському районах.

Таджицька сторона застосовувала танки, БТР, БМП, міномети, а також ракетні системи залпового вогню для завдання ударів по населених пунктах і прикордонних заставах в Киргизії.

Таджицькі військовослужбовці зайняли будівлю школи в селі Достук Баткенського району, завдали удару з ракетних систем залпового вогню по обласному центру - місту Баткен, зруйновано об'єкти інфраструктури. Киргизькі прикордонники завдали вогневого удару по таджицьких прикордонних заставах "Ляккан" і "Богдарі", вдалося знищити значну кількість важкої техніки таджицької сторони. За останніми даними, до Баткенської обласної об'єднаної лікарні надійшли 42 постраждалих. МЗС Киргизії висловило ноту протесту Таджикистану через бойові сутички на кордоні, звинувативши таджицьку сторону в нападі на прикордонні та цивільні об'єкти.




Просмотров: 357
Другие новости