Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Європи слабо підвищуються

15 вересня 2022 року, 12:57
Фондові індекси найбільших країн Західної Європи слабо підвищуються на початку торгів у четвер. Експерти Morgan Stanley покращили оцінку банківського сектору Європи, посилаючись на досить низьку вартість акцій та стійкі доходи банків, повідомляє Trading Economics.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 на 12:11 кв піднявся на 0,17% і становив 418,21 пункту. Німецький індикатор DAX з відкриття ринку збільшився на 0,3%, британський FTSE 100 – на 0,6%, італійський FTSE MIB – на 0,3%, іспанський IBEX 35 – на 0,6%. Французька CAC 40 знаходиться приблизно на рівні закриття попередньої сесії. Негативний вплив на настрої інвесторів справили нові дані про інфляцію.

Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, у серпні зросли на 6,6% у річному вираженні, свідчать остаточні дані статуправління країни. Раніше повідомлялося про підйом на 6,5%, і експерти не очікували перегляду. Проте інфляція сповільнилася порівняно з 6,8% у липні.

В Іспанії та Італії дорожчають акції банків на очікуваннях збільшення їхнього прибутку на тлі підвищення процентних ставок, у тому числі Banco Sabadell (+5,5%), Bankinter (+4,6%), CaixaBank (+5,1%), Banco Santander (+3,1%), Banco BPM (+2,1%), BPER Banca (+1,7%), UniCredit (+1,9%) та Intesa Sanpaolo (+1,7%). До лідерів підвищення серед компонентів Stoxx 600 крім банківських акцій входять папери туроператора TUI, що подорожчали на 5,6%, а також машинобудівного холдингу Rolls-Royce - на 4,5%.

Аналітики Credit Suisse підвищили рекомендації для акцій фінського виробника телекомунікаційного обладнання Nokia до "вищого за ринок" з "нейтрально" і погіршили їх для шведського представника даної галузі Ericsson до "нижче за ринок" з "вище за ринок". Вартість Nokia знижується на 0,2%, Ericsson – на 3%.

Котирування акцій Shell зростають на 0,5%. Головний виконавчий директор нафтової компанії Бен ван Берден залишить свою посаду наприкінці поточного року, повідомила Shell у четвер. З 1 січня її очолить Ваель Саван, який наразі є директором підрозділу комплексної газової розробки та ВДЕ.

Папери Electricite de France SA подешевшали на 0,3%. Французька енергетична компанія заявила, що через скорочення вироблення електроенергії на АЕС її прибуток буде істотно нижчим цього року, ніж очікувалося раніше. Ціна акцій Wizz Air знизилася на 5,6%. Угорська авіакомпанія оголосила про покупку Airbus 75 літаків A321neo. Котирування паперів Airbus зростають на 0,1%.




Просмотров: 280
Другие новости