Компании

все компании

США бачать у Таджикистані партнера і готові зміцнювати взаємодію - Блінкен

13 вересня 2022 року, 13:13
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про міцне партнерство Вашингтона і Душанбе і очікує на розширення двосторонньої співпраці.

"Сполучені Штати та Таджикистан побудували міцне партнерство, засноване на спільних цілях, незліченних культурних зв'язках та зв'язках між людьми, а також прихильності до боротьби з терористичними загрозами не тільки в Таджикистані, але й у всьому регіоні, і в усьому світі", - йдеться у заяві.

Блінкена для преси з нагоди Дня незалежності Таджикистану, що відзначається в п'ятницю. Текст заяви цитує посольство США у Таджикистані. Як зазначив держсекретар, США з нетерпінням очікують розширення співробітництва в галузі безпеки та "просування основних свобод, що становлять основу стабільного та процвітаючого суспільства".

Блінкен висловив упевненість у зміцненні регіональних відносин у форматі C5+1 (країни Центральної Азії та США - ІФ) "у міру того, як ми вносимо свій внесок у глобальні зусилля у боротьбі зі зміною клімату, вирішуємо питання прав людини та визначаємо торгові та інвестиційні можливості ".




Просмотров: 242
Другие новости