Компании

все компании

Кабмін вирішив залучити додатково $530 млн від Світового банку

13 вересня 2022 року, 08:20
Уряд України на засіданні минулої суботи ухвалив рішення про залучення від Світового банку додаткового фінансування у розмірі $530 млн у рамках спільного з банком та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту "Підтримка державних витрат щодо забезпечення сталого державного управління в Україні".

"Кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великобританії та Данії: термін погашення кредиту – 19 років із п'ятирічним пільговим періодом", – повідомило Міністерство фінансів. Згідно з його релізом, процентна ставка – 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позички).

Мінфін уточнив, що кошти буде направлено на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Як повідомлялося, проект "Підтримка державних видатків щодо забезпечення сталого державного управління в Україні" впроваджується з червня 2022 року. Загальний обсяг залучених коштів становить $7,3 млрд.

Мета зазначеного проекту – підтримка стійкої спроможності уряду України здійснювати адміністративну діяльність та надавати послуги для виконання основних державних функцій на національному та регіональному рівнях.




Просмотров: 241
Другие новости