Компании

все компании

Шведський Electrolux запускає програму скорочення витрат

12 вересня 2022 року, 17:05
Шведський виробник побутової техніки Electrolux AB запускає програму скорочення витрат у зв'язку з нижчим, ніж прогнозувалося, ринковим попитом, а також очікуваним падінням прибутку третього кварталу.

"Скорочення витрат вплине на прибуток компанії в 2023 році", - йдеться в прес-релізі.

Як зазначають у Electrolux, темпи зниження попиту на основні види побутової техніки в Європі та США у третьому кварталі 2022 року прискорилися порівняно з другим кварталом на тлі високої інфляції та погіршення настрою споживачів. Високі запаси продукції у рітейлерів посилили наслідки послаблення споживчого попиту.

"З урахуванням дисбалансів у ланцюжках поставок, результатом яких стали неефективність виробництва та зростання витрат, Electrolux очікує суттєвого зниження прибутку у третьому кварталі порівняно з другим", - йдеться у повідомленні компанії.

Раніше цього місяця вона також повідомила, що спише 350 млн шведських крон ($32,4 млн) у третьому кварталі у зв'язку з відходом із РФ. У компанії очікують, що ринковий попит як у Європі, так і в Північній Америці залишиться слабким і в 2023 році, у зв'язку з чим було ухвалено рішення про запуск програми скорочення витрат.

"Програма, яка стартує негайно, сфокусується на скороченні змінних витрат, причому особливу увагу буде приділено усуненню неефективності витрат у наших ланцюжках постачання та виробництва", - йдеться в прес-релізі. Electrolux планує надати більше інформації про цілі програми скорочення витрат у звітності за третій квартал, яка буде опублікована 28 жовтня.

У компанії зазначають, що програму зворотного викупу акцій, про яку було оголошено 2 травня 2022 року, завершено 2 вересня. З урахуванням поточного ринкового середовища, рада директорів Electrolux прийняла рішення не запускати нові програми buyback до загальних зборів акціонерів у 2023 році. Акції Electrolux втрачають у ціні 0,6% на торгах у понеділок. З початку поточного року їхня вартість впала на 38%.




Просмотров: 273
Другие новости