Компании

все компании

Фондові ринки Європи зростають у понеділок

12 вересня 2022 року, 16:20
Фондові індекси країн Західної Європи підвищуються під час торгів у понеділок.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 12:19 виріс на 0,96% і склав 424,39 пункту. Німецький індекс DAX піднявся на 1,7%, французький САС 40 зріс на 1,32%, британський FTSE 100 також на 1,32%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 набрали 1,91% та 1,29% відповідно. У центрі уваги трейдерів цього тижня дані про інфляцію в США за серпень, які уважно оцінюватиме Федеральна резервна система (ФРС) під час вересневого засідання.

Показник буде оприлюднено міністерством праці США у вівторок о 15.30 мск. Експерти вважають малоймовірним, що навіть у разі ослаблення серпневої інфляції ФРС відмовиться від чергового підйому ставки на 75 базисних пунктів (б.п.) у вересні, зазначає агентство Bloomberg. Минулого тижня глава американського ЦБ Джером Пауелл знову підтвердив готовність Федрезерва "діяти рішуче", щоб домогтися уповільнення темпів зростання споживчих цін у США.

Тим часом Європейський центральний банк (ЄЦБ) минулого тижня підняв усі три основні відсоткові ставки на 75 б.п. і заявив, що має намір продовжити їхнє підвищення на наступних кількох засіданнях. Обсяг промислового виробництва Великобританії у липні несподівано знизився на 0,3% порівняно з попереднім місяцем, показали офіційні статдані. Місяцем раніше показник скоротився на 0,9%.

Аналітики чекали на його зростання в липні на 0,4%, згідно з Trading Economics. Експорт Великобританії в липні 2022 року знизився на 4,2% порівняно з попереднім місяцем - до 61,05 млрд. фунтів стерлінгів, свідчать дані Національного статистичного управління (ONS). Імпорт упав на 1,6% - до 68,84 млрд. фунтів стерлінгів.

Дефіцит зовнішньої торгівлі Великобританії в липні скоротився до 7,8 млрд. фунтів стерлінгів з 11,4 млрд. фунтів місяцем раніше. Це мінімальний показник із минулого грудня. Акції Deutsche Lufthansa AG дорожчають на 2,6%.

Німецька авіакомпанія уклала угоду з профспілкою Vereinigung Cockpit щодо підвищення зарплат пілотам. Папери Electrolux AB опускаються на 0,6%. Шведська компанія, один із найбільших у світі виробників побутової техніки, запускає програму скорочення витрат на тлі слабшого, ніж очікувалося, ринкового попиту та необачних результатів за третій квартал. У лідерах зростання серед компонентів індикатора Stoxx Europe 600 є акції німецької енергетичної компанії Uniper SE, які дорожчають на 7,1%.




Просмотров: 429
Другие новости