Компании

все компании

Фондові індекси Японії та Австралії підвищуються у понеділок

12 вересня 2022 року, 10:56
Фондові індекси Японії та Австралії підвищуються на торгах у понеділок на тлі зростання ринку акцій США наприкінці минулого тижня.

Біржі Китаю, Гонконгу та Південної Кореї закриті. У КНР відзначають день осіннього рівнодення, у Кореї – свято Чхусок. Американські фондові індекси закрили активним зростанням торги у п'ятницю, завершивши в плюсі ​​перший тиждень із останніх чотирьох. Інвестори стежили за заявами центробанків світу та сигналами про глобальну інфляцію.

Цього тижня учасники ринку чекають на дані Мінпраці США про динаміку споживчих цін у серпні, які будуть опубліковані у вівторок, а також даних про промвиробництво, роздрібні продажі та капвкладення в Китаї за серпень, які будуть оприлюднені в п'ятницю. Тим часом приводом для побоювань залишаються спалахи коронавірусу в Китаї і обмежувальні заходи, що вводяться у зв'язку з ними, пише MarketWatch.

Японський Nikkei 225 до 8:09 кв піднявся на 1,05%. У лідерах зростання серед компонентів індексу знаходяться акції рітейлера Isetan Mitsukoshi Holdings Ltd (+4,5%), що надає медпослуги онлайн M3 Inc. (+4,04%) та розробника ПЗ у сфері кібербезпеки Trend Micro Inc. (+3,2%).

Котирування акцій найбільшого роздрібного продавця одягу в Азії Fast Retailing зростають на 1,95% автомобільної Nissan Motor Co. – на 2,5%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 із відкриття ринку зріс на 1,07%. Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto підвищилася на 3,5% та 1,6% відповідно. Папери Commonwealth Bank of Australia зростають на 1%, Westpac Banking Corp. - на 1,2%, Australia & New Zealand Banking Group Ltd. – на 1,6%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 245
Другие новости