Компании

все компании

Єрмак пропонує бізнесменам РФ добровільно передавати Україні заморожені активи

12 вересня 2022 року, 12:45
Підстав для ослаблення введених антиросійських санкцій сьогодні відсутні, проте охочі допомогти Україні російські бізнесмени можуть добровільно звернутися до урядів країн, в яких заморожені їхні активи, з проханням передати їх Україні, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Якщо є бажання допомогти Україні, можуть звертатися до урядів тих країн, де у них заморожені активи, щоб з власної волі передати їх, а не чекати судових позовів, які можуть тривати роками", – сказав Єрмак на 17-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), проведеної Фондом Віктора Пінчука минулої п'ятниці-суботи у Києві.

Коментуючи ідеї скасування чи пом'якшення санкцій щодо російських бізнесменів в обмін на фінансування ними відновлення України, глава Офісу президента наголосив, що коли Україна просить про нарощування санкцій, неправильно говоритиме про їхнє ослаблення.

Радник президента США з національної безпеки посол Майкл Макфол, який спільно з Єрмаком очолює Міжнародну експертну групу з санкцій проти Росії, повідомив, що такі ідеї розглядалися, проте група не ухвалила щодо цього жодного документа.

Макфол, навівши приклад пропозиції щодо направлення співвласником Альфа-Банку Михайлом Фрідманом $1 млрд за рахунок заморожених коштів в Україну, висловив свою особисту позицію, що цього недостатньо, і мова має йти про набагато більшу частку.




Просмотров: 372
Другие новости