Компании

все компании

Ф'ючерси на індекси США зростають у п'ятницю

9 вересня 2022 року, 22:29
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси активно піднімаються в п'ятницю, а самі індекси можуть вийти в плюс за підсумками тижня і перервати тритижневу низку знижень.

Інвестори стежать за заявами центробанків світу та сигналами про глобальну інфляцію. Так, споживчі ціни (індекс CPI) у Китаї у серпні збільшилися на 2,5% у річному вираженні після підйому на 2,7% у липні, повідомило Державне статистичне управління (ДСУ) КНР. Аналітики в середньому очікували на прискорення темпів зростання до 2,8%.

Уповільнення інфляції у другій за величиною економіці світу, на думку аналітиків, підвищує можливість подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики, пише видання Barron's.

Напередодні Європейський центральний банк (ЄЦБ) підвищив усі три ключові ставки на 75 базисних пунктів, а глава регулятора Крістін Лагард повідомила про плани підвищувати процентні ставки на наступних кількох засіданнях.

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл під час виступу на онлайн-заході інституту Катона у четвер підтвердив, що американський ЦБ повністю сфокусований на зниженні темпів інфляції. "Акції демонструють позитивну динаміку в п'ятницю, незважаючи на агресивне підвищення ставок ЄЦБ та очікування подальшого посилення політики Федрезерва та інших центробанків, - зазначив аналітик брокерської компанії XM Раффі Бояджан. - Здається, ринок близький до того, щоб врахувати в поточних котируваннях всю можливу "Риторику".

Акції компанії Zscaler Inc., що працює у сфері хмарних технологій, підскочили на 15% після того, як компанія дала позитивний прогноз скоригованого виторгу та прибутку на поточний квартал. Папір DocuSign Inc. також злетіли у ціні на 15%. Розробник технологій автоматизації процесу підготовки та підписання документів у другому кварталі поточного фінансового року отримав скоригований прибуток та виручку вище за очікування ринку.

Ціна акцій Caterpillar зростає на 1,6%. Виробник обладнання для дорожнього будівництва та гірничодобувної промисловості досяг угоди з Податковою службою США (US Internal Revenue Service, IRS), врегулювавши давню суперечку щодо податків без необхідності сплати штрафу. Капіталізація T-Mobile US Inc. збільшується на 1,4% після того, як рада директорів оператора зв'язку схвалила програму зворотного викупу акцій компанії на суму до $14 млрд. Котирування паперів RH Inc. піднімаються на 1,2%.

Американський виробник меблів та декору в минулому кварталі скоротив чистий прибуток у 1,9 раза, проте скоригований показник перевищив очікування аналітиків.

Американська компанія Tapestry Inc., якій належать модні бренди Coach, Kate Spade та Stuart Weitzman, представила трирічний стратегічний план. Згідно з цим планом, прибуток на акцію до 2025 року становитиме понад $5, виручка - $8 млрд, що передбачає середньорічні темпи зростання показників на 13-17% та 6-8% відповідно. Також компанія розраховує щорічно викуповувати власні акції на суму не менше ніж $700 млн і сплачувати дивіденди у розмірі 35-40% від прибутку.

Акції Tapestry дорожчають на 1,8%. Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:43 кск у п'ятницю збільшилося на 0,95% і становило 4043,5 пункту. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones підвищилося на 0,83%, до 32124 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень зріс на 1,19% до 12545,25 пункту.




Просмотров: 418
Другие новости