Компании

все компании

NEFCO направить EUR50 млн на відновлення критичної інфраструктури України

8 вересня 2022 року, 07:07
Міністерство розвитку громад та територій України підписало меморандум про співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) про виділення EUR50 млн на відновлення критичної інфраструктури країни, яка постраждала внаслідок російської військової агресії.

"Меморандум дасть можливість доступу до програм NEFCO та фінансування на EUR50 млн для відновлення систем життєзабезпечення громад – води та тепла. Ці кошти виділено Європейським Союзом у рамках EU Emergency Support Instrument", – цитується у прес-релізі міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

При цьому передбачається подальше розширення програми до EUR200 млн. за рахунок інших донорів, зазначається в повідомленні Мінрегіону. Кошти будуть спрямовані на житло для внутрішньо переміщених осіб та відновлення соціальної інфраструктури – освітніх, медичних закладів, об'єктів надання адмінпослуг. NEFCO – міжнародна фінансова установа, яка фінансує розширення північноєвропейських зелених рішень на світових ринках. Засноване у 1990 році Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією.




Просмотров: 276
Другие новости