Компании

все компании

Нафтові котирування відновлюються у четвер

8 вересня 2022 року, 16:39
Нафтові котирування помірно відновлюються у четвер після обвалу за підсумками попередньої сесії.

Листопадові ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:37 за київським часом подорожчали на $0,52 (0,59%) - до $88,52 за барель. Котирування ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу підвищилися на $0,52 (0,63%) - до $82,46 за барель.

Напередодні Brent впала в ціні на 5,2%, завершивши торги на мінімумі з 24 січня, а котирування WTI впали до 5,7%, до найнижчої позначки з 11 січня на побоювання подальшого підвищення процентних ставок центробанками світу та даних про скорочення імпорту нафти в Китай.

"Зниження напередодні було викликане побоюваннями, що зберігаються, з приводу ризиків зростання ставок, що вбиває зростання, з боку тих, що прагнуть приборкати інфляцію центробанків, і економічними проблемами Китаю, що зберігаються, викликаними політикою "нульової терпимості" до коронавірусу", - зазначив аналітик Sa.

На початку тижня певну підтримку ринку надало рішення ОПЕК+ скоротити квоту на видобуток на жовтень на 100 тис. барелів на добу щодо вересня. При цьому аналітики JPMorgan вважають, що групі, можливо, доведеться зменшити видобуток на 1 млн б/д, щоб покласти край понижувальному тренду і привести фізичний ринок нафти у відповідність до ринку нафтових деривативів.




Просмотров: 357
Другие новости