Компании

все компании

Антимонопольний комітет України розпочав справу проти Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу

8 вересня 2022 року, 20:02
Антимонопольний комітет України 2 вересня розпочав розгляд справи за ознаками вчинення ПАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" (БХФЗ) порушення, передбаченого ст.16 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді неправомірного таємниці ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (обидва – Київ).

"У заяві до АМКУ скаржник повідомив, що під час розгляду справи в одному з вітчизняних судів його конкурент зазначив у тексті відкликання інформацію про ПрАТ "ФФ "Дарниця", яка є комерційною таємницею". Йдеться про відомості про активні фармацевтичні інгредієнти, що імпортуються суспільством", – йдеться в прес-релізі антимонопольного відомства в четвер.

Згідно з повідомленням, "Дарниця" також стверджує, що не давала конкуренту дозволу на отримання, розголошення або використання іншим чином відомостей, що містять комерційну таємницю. На думку заявника, інформація була отримана у протиправний спосіб, оскільки вона не може бути відома третім особам на законних підставах, оскільки вживаються належні заходи щодо охорони цих даних.

Комітет вказує, що встановив, що заявник та відповідач є прямими конкурентами.

Відомство зазначає, що ця друга в його історії скарга щодо подібного факту. У 2018 році Тимчасова адміністративна колегія рішенням №30-р/тк оштрафувала ТОВ "Ергон-Електрик" на 360 тис. грн. за неправомірне використання комерційної таємниці його конкурента - ТОВ "ТІК Вектор-ВС", отриманої від його колишніх працівників.

Відповідач безуспішно оскаржив рішення АМКУ у Господарському суді у Києві, Північному апеляційному господарському суді та Верховному суді. Постановою від 23 листопада 2020 року Верховний суд підтримав позицію комітету та залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанції.
БХФЗ і "Дарниця" входять до найбільших українських фармацевтичних компаній. "Дарниці" належить 31,8037% акцій БХФЗ.

теги: АМКУ, БХФЗ



Просмотров: 1561
Другие новости