Компании

все компании

Найбільший завод в Європі з виплавки алюмінію скоротить виробництво на 22%

7 вересня 2022 року, 12:57
Aluminium Dunkerque Industries France, найбільший завод з виплавки алюмінію в Європі, скоротить виробництво на 22% на тлі витрат на електроенергію, що зростають, сказав глава заводу Гійом де Гойс в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Скорочення випуску розпочнеться у понеділок, 12 вересня, і набуде чинності з 1 жовтня. Терміни відновлення обсягів виробництва неясні, оскільки це матиме економічний сенс за цін на електроенергію в районі 250 євро за МВт.год, сказав де Гойс, тоді як зараз ф'ючерси коштують понад 300 євро до середини 2024 року.

Завод, який торік випустив 290 тис. тонн алюмінію, перебуває у більш виграшній позиції порівняно з конкурентами, оскільки отримує більшу частину електроенергії за довгостроковими контрактами з фіксованими тарифами, проте змушений закуповувати частину, що залишилася, за ринковими цінами.

"Виробництво первинного алюмінію в Європі вже сильно постраждало від енергетичної кризи. Якщо ми скоротимо виробництво ще сильніше, виникне ризик повного зникнення усієї галузі", - зазначив де Гойс.

Виробництво алюмінію в Європі впало до мінімуму з 1970-х років, зазначає Bloomberg. Aluminium Dunkerque Industries France, що належить американській інвестиційній компанії American Industrial Partners, минулої зими вже скорочував виробництво на 15%, проте відтоді відновив обсяги випуску металу.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 413
Другие новости