Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Європи знижуються у середу

7 вересня 2022 року, 13:43
Фондові індекси найбільших країн Західної Європи знижуються під час торгів у середу.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 на 10:32 МСК опустився на 1,15% і становив 409,60 пункту. Німецький індикатор DAX знизився на 1,01%, британський FTSE 100 – на 1,51%, іспанський IBEX 35 – на 0,49%. Французький CAC 40 втратив 0,94%, італійський FTSE MIB – 0,88%.

Трейдери цього тижня чекають на засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), яке пройде в четвер. На засіданні у липні європейський ЦБ підняв ставки вперше за 11 років, одразу на 50 б.п.

Базова процентна ставка за кредитами була підвищена до 0,5%, ставка за депозитами – до нульового рівня, ставка за маржинальними кредитами – до 0,75%. Обсяг промислового виробництва у ФРН у липні зменшився на 0,3% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані Федерального статистичного управління країни (Destatis).

Опитані Trading Economics аналітики в середньому очікували на суттєвіше падіння показника, на 0,5%. У червні показник зріс на 0,4%. Зростання промвиробництва, як і раніше, стримується гострою нестачею сировини, а також збоями в ланцюжках поставок, зазначають у Destatis. Папери Repsol S.A. втрачають 1,9%.

Іспанська енергетична компанія продає 25% свого бізнесу у сфері розвідки та видобутку нафти та газу американській інвестиційній фірмі EIG Global Energy Partners за $4,8 млрд, йдеться у повідомленні Repsol.

Акції Finnair Oyj дорожчають на 0,2%. Фінський авіаперевізник розпочав реалізацію нової стратегії щодо повернення до прибутковості за рахунок скорочення витрат та зменшення флоту. У лідерах падіння серед компонентів Stoxx Europe 600 знаходяться акції Ubisoft Entertainment S.A., які дешевшають на 8,6%.

Китайський інтернет-гігант Tencent Holdings Ltd. придбав міноритарну частку у холдингу, який контролює видавця популярної серії відеоігор "Assassin's Creed". У повідомленні Ubisoft говориться, що Tencent придбала 49,9%-ну частку Guillemot Brothers Limited, холдингової компанії сім'ї Гіймо, яка заснувала Ubisoft в 1986 році. Також активно дешевшають акції Uniper SE (-6,3%) та Siemens Energy AG (-5,8%).




Просмотров: 321
Другие новости