Компании

все компании

Фінська Fortum заручилася держпідтримкою на суму до 2,35 млрд євро

7 вересня 2022 року, 07:23
Фінська енергетична компанія Fortum домовилася з материнською структурою Solidium, що належить державі, про відкриття екстреної кредитної лінії на суму до 2,35 млрд євро під 14,2% річних, повідомляє Financial Times.

Якщо компанія скористається цією кредитною лінією, вона не зможе підвищувати зарплати топ-менеджерам і платити їм бонуси, а також буде змушена випустити нові акції на користь Solidium. Водночас компанія збереже можливість виплачувати дивіденди.

"Поточна енергетична криза в Європі, викликана рішенням Росії використовувати енергетику як зброю, серйозно вплинула на Fortum та інших скандинавських виробників електроенергії, - сказав глава Fortum Маркус Раурамо. - Угода, укладена з урядом Фінляндії, зміцнює нашу ліквідність у цей неспокійний період".

Швеція та Фінляндія минулими вихідними оголосили про готовність надати енергетичним компаніям фінансові гарантії на загальну суму до 33 млрд євро з метою уникнути масштабної кризи в секторі, пише FT. Акції Fortum під час торгів у вівторок дорожчають на 2,8%. З початку року капіталізація компанії впала на дві третини (65%), до 8,97 млрд євро.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 335
Другие новости