Компании

все компании

Італія розпочне переговори про продаж мажоритарної частки в ITA Airways з Delta Air та France-KLM

6 вересня 2022 року, 12:12
Італійський уряд розпочне переговори щодо продажу контрольного пакету акцій в авіакомпанії ITA Airways (колишня Alitalia) з американською Delta Air Lines та франко-голландською Air France-KLM.

Як повідомило італійське міністерство фінансів у середу, пропозиція про викуп державної частки в ITA Airways від консорціуму двох авіакомпаній та інвестиційної Certares Management LLC є найбільш придатною для уряду.

Консорціум має намір викупити близько 56% акцій ITA Airways на суму близько 600 млн. євро, повідомили італійські ЗМІ з посиланням на джерела. Таким чином, у розпорядженні влади країни залишиться 44% акцій.

"Угоди, що зобов'язують, будуть підписані за підсумками ексклюзивних переговорів тільки в тому випадку, якщо результат буде повністю задовільним для уряду", - наголошується в повідомленні відомства.

Влада планує досягти позитивного результату до 10 вересня. Раніше цього року MSC Mediterranean Shipping Co. та німецька Deutsche Lufthansa AG також виявили інтерес до ITA Airways. ITA Airways була утворена восени 2021 року з активів збанкрутілої Alitalia.




Просмотров: 320
Другие новости